Du er ikke logget ind

Jeg har allerede en profil.

Log ind

Det er første gang jeg logger ind.

Opret bruger

Startdato
10. marts 2019

Slutdato
9. marts 2020

23 af 500 støtter
Skjult bruger
Gratis tandeftersyn og rensning til alle.
Skjult bruger for 8 måneder siden

Alle Borgere, uanset alder, skal gratis kunne komme til deres planlagte (typisk halvårige) tandeftersyn og rensning, helt gratis.

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor du kunne få foretaget en million operationer på hospitalet, uden at skulle betale en krone, men ligeså snart tænderne trænger værker, så kommer de helt store sedler op af pungen? Det er noget af det mest dobbeltmoralske i vores samfund, og argumenterne er få.

"Jamen, tænderne hører til de kosmetiske operationer". Måske, men mange mennesker lider også af kroniske tandsygdomme, som ikke er selvforskyldt (for meget sukker, ikke at have børstet tænder osv.). En person, som har røget hele livet, kan derimod, helt gratis, trappe op på hospitalet, få konstateret kræft, og få foretaget den ene operration efter den anden. Det er da for meget.

Især iblandt de unge, er tandlægen noget som bevidst bliver valgt fra. Dette er en konsekvens af førnævnte situation, som kan få alvorlige følger, eftersom eventuelle tandproblemer, ikke bliver opdaget og behandlet (forebygget) i tide.

Til en start, ville det ihvertfald være rimeligt, at tandrensning/eftersyn blev gjordt gratis for alle. Hvorfor betale for et eftersyn, hvis der alligevel ikke er noget galt?. Jeg tænker at det, på nuværende tidspunkt, er urealistisk, at gøre tandlægen HELT gratis, men dette (gratis tandeftersyn og rensning) er ihvertfald en god start.