Du er ikke logget ind

Jeg har allerede en profil.

Log ind

Det er første gang jeg logger ind.

Opret bruger

Startdato
10. marts 2019

Slutdato
9. marts 2020

7 af 500 støtter
Skjult bruger
gør det lovpligtigt med luftrensere i alle børneinstitutioners opholdsrum inkl køkken og personalerum
Skjult bruger for 8 måneder siden

Kommunen skal have pligt til, at alle undervisningslokaler på deres overholder reglerne for mængden af Co2, og ikke bare give påbud, som der aldrig bliver fulgt op på.

Kommunen/staten har i forvejen pligt til, at Co2 niveauerne i klasserlokalerne på de forskellige uddanelsesinstuttioner, overholder reglerne for sundt indeklima. Men alligevel, er det de færreste steder, hvor dette er tilfældet. Skolerne får et påbud... som der aldrig bliver fulgt op på.

I takt med, at elevernes skoledage generelt er blevet forlænget, er der, helt naturligt, opstået en stigende træthed blandt eleverne, og dette bliver selvfølgelig ikke bedre af, at man, i op til 8 timer om dagen, opholder sig i et lokale med for meget Co2. Co2 er godtnok, som bekendt, ikke direkte skadeligt, men den udgør dog stadigvæk et stort problem i form af dårligt indeklima, hovedpine, træthed osv.

Mænden af Co2 i et lokale er, i de fleste tilfælde, ikke noget man lægger mærke til. Personligt havde jeg om præcis dette emne i min projektopgave sidste år, hvor jeg fik stillet en Co2-måler til rådighed. Niveauerne i min klasse viste næsten det dobbelte, af den anbefalede mængde, og dette selvom der hvert frikvarter blev luftet godt og grundigt ud.

Hvis eleverne absolut skal være længere tid i skole, så skal ting som Co2 niveauer helt naturligt være i orden, for hvad hjælper det, at eleverne går i skole, hvis de er så trætte, at de ingenting lærer.

Rent praktisk kunne en løsning være, at skolerne, på skift, fik en eller flere Co2-målere udleveret af kommunen, og derefter, hvis resultaterne viste forhøjede niveauer, sørger kommunen for at nedbringe Co2 niveauet på skolen, så den overholder de anbefalede mængder. Denne løsning er økonomisk meget effektiv, da en almindelig Co2 måler, er indenfor de flestes privatpersoners økonomiske rammer.

Støt forslaget, og hjælp alle vore børn til en bedre skolegang.