Spring til hovedindhold

Du er ikke logget ind

Jeg har allerede en profil.

Log ind

Det er første gang jeg logger ind.

Opret bruger

Startdato
16. april 2020

Slutdato
16. april 2021

86 af 500 støtter
Skjult bruger
Giv småbørnsfamilierne mulighed for at blive hjemme lidt længere
Skjult bruger for mere end 2 år siden

Borgerforslag til Hvidovre kommune om at give småbørnsfamilier mulighed for at få kommunalt tilskud til pasning af egne småbørn.

Der gives i forvejen tilskud til de familier, der vælger at benytte sig af privat børnepasning.

Kort og godt at lade pengene følge barnet i stedet for kun at give tilskud til de forældre, der lader deres børn passe af andre.

I øjeblikket ( 2019 tal) er beløbet 6314,-/måned for de 0-3 årige.
Fordelene vil være, at mødre og fædre kan forlænge tiden med deres lille barn efter endt barsel og derved opnå mere ro i hverdagslivet og undgå at barnet kommer for tidligt i institution. Det giver en fleksibilitet i familielivet både økonomisk og tidsmæssigt og betyder feks at begge forældre kan arbejde på nedsat tid og deles om at passe barnet hjemme. Eller de kan skiftes til at være hjemme med barnet fuld tid.
Fordelene for Hvidovre kommune vil være, at der ikke bliver så meget pres på ventelisterne og at børn der passes hjemme ikke slider på kommunens institutioner, men eget hjem. Det giver familierne en positiv indstilling til kommunen og politikerne, at der er flere reelle valgmuligheder, når det kommer til familieliv, og kunne på sigt tiltrække endnu flere børnefamilier, da det reelt er et tilbud, der efterspørges af børnefamilierne i hovedstadskommunerne.

Små børn har godt af at være sammen med deres primærpersoner og trives med pasning i kendte hjemlige omgivelser. Man kan stadig være skrevet op til kommunal institutionsplads og komme i betragtning på lige fod med alle andre af kommunens børn, hvis/når behovet for en plads opstår.
Hjemmepassede børn får som alle andre tilbud om sundhedspleje, og man ville efter behov kunne oprette forældregrupper til sparring og socialt samvær samt praktisk hjælp i dagligdagen, når de ikke lige kan afleveres i vuggestue, hvis mor skal til jobsamtale eller far skal til tandlæge. Dette behøver ikke at være i kommunalt regi, men ligesom de private børnepassere får besøg af kommunens pædagogiske konsulent med jævne mellemrum, kunne det også være en mulighed, at man oprettede lignende aftaler med professionel sparring for de hjemmepassende forældre.

Alt i alt et tilbud, der måske ikke vil bruges af rigtig mange i starten, men som er fantastisk skønt at have mulighed for at vælge, når man står med sit lille barn og mærker, at man ikke er klar til at skulle skilles i timevis hver dag, selvom barsel og orlov er brugt op og ”hverdagen” banker på.