Spring til hovedindhold

Du er ikke logget ind

Jeg har allerede en profil.

Log ind

Det er første gang jeg logger ind.

Opret bruger

Startdato
14. september 2018

Slutdato
14. september 2019

23 af 500 støtter
Slettet bruger
Forlæng Degnevej til Alssundvej
Slettet bruger for mere end 3 år siden
Vedhæftet billede Vedhæftet billede

Problem:
I forbindelse med at Nordskrænten lukker til fordele af den nye data center område, så vil trafikken øges på Storebæltsvej og Storegade i myldre tiden (morgen og aften).
Området Kvaglund vil ligeledes have øget rejsetid til Andrup/Skads og videre til Motorvejen.
Et af de store knudepunkter for Esbjerg´s indfaldsvej (Rundkørsel v.Kjersing Ringvej/Storebæltsvej) vil blive overbelastet.

Forslaget:
Mit forslag er at forlænge Degnevej over mod Alssundvej (via. Vestre Kjesingvej), ses markeret med det røde linie i den vedhæftet billede.(kort_med_forslag.jpg)
Ved krydset Degnevej/Nordskrænten, skulle der så oprettes enten lyskryds eller rundkørsel.
Forlængelsen vil medfører, at Strækning fra Alssundvej til Jernevej vil være en slags ringvej igennem den østlige side af Esbjerg, ses markeret med hvidt i vedhæftet billede (kort_med_ringvej.jpg)
Udover dette, så skulle der laves en cykelsti ved siden af den nye vej, således at man kan tilgå den nye erhvervsområde ved Syd Energi/Stofa nemmere med cykel.
Denne cykelsti ville krydse Nordskrænten cykelsti, som kører fra Rundkørsel v Storebæltsvej/Nordskrænten til Kjesing Ringvej og krydse cykelstien fra Storstrømsvej til Vestre Kjesingvej.

Fordelen:
Dette vil være med til reducere trafikken på henholdsvis Stormgade, Storebæltsvej og Storegade, pga. strækning fra Alssundvej til Jernevej krydser henholdsvis veje som Nordskrænten, Spangsbjerg Møllevej, Strandby Kirkevej, Storegade og E20(Gammelby Ringvej).
Udover at reducere trafikken, så ville det også reducere rejsetiden til området øst for Stormgade og nord for Strandby Kirkevej/Storegade.

Konsekvenser:
Opkøb af jord mellem Vestre Kjersingvej og Degnevej.

Det øget trafik på det eksisterende strækning Degnevej vil sandsynligvis genere boligområdet Skoleparken (Udkørsel) og de huse der ligger op til Degnevej (Lindelunden/Fyrrelunden og strækningen mellem Spangsbjerg Møllevej og UC Syd) og ligeledes fodgængerfeltet fra UC Syd over vejen til outdoor idræts- og læringsanlægget.

Den nye vej mellem Degnevej og Vestre Kjersingvej vil muligvis også skabe problemer for landbruget netop i denne område

For at realisere dette forslag:
Så tænker jeg evt. der ville være mulighed for at bruge midler fra salg af jord til Datacenter til vejen, og mht. Cykelstien kunne disse midler evt. komme fra Supercykelstiprojektet.

Ekstra:
På sigt, så kunne man evt. øge antallet af spor på hele den eksisterende Degnevej til 2 spor, og evt. opgradere cykelstien mellem Storstrømsvej og Vestre Kjesingvej til vej.